İçerde Ara

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Linux’a Google Earth Yüklemek

Bugünlerde Ay’ından Mars’ından faydalandığımız Google Earth bayağı eğlenceli ve bilgilendirici olmaya başladı. Ay’daki astronotların zamanında nerde ne yaptığını bilmek veya marsın kızıl toprağını görmek isterseniz yapmanız gereken pahalı bir teleskop almak değil bilgisayarınıza Google Earth kurmak olacaktır.
Eğer bir Linux kullanıcısıysanız Google Earth’i kurmak için kodlarla uğraşmanız gerekecektir. Bilmeyenler ve acemi olanlar için gayet zor ve sıkıcı bir durum. Sizlere çok basit bir yöntem sunuyorum.
Bu kodu kopyalayın;
wget http://dl.google.com/earth/client/current/GoogleEarthLinux.bin && chmod +x GoogleEarthLinux.bin && ./GoogleEarthLinux.bin
Linux’ta Terminal(bazen -Uç Birim- olarak adlandırılır)’i açın terminal ekranına bu kodu yapıştırın ve Enter’a basın, hepsi bu kadar. Önce dosya indirilecek daha sonra yüklenecektir. Size keyfini çıkarmak kalacak. Program türkçe yüklenecektir.

10 Temmuz 2009 Cuma

AMD Fusion For Gaming

Fusion For Gaming AMD(Advanced Micro Devices) firmasının yaptığı bir performans geliştirme yazılımıdır. Amacı, Windows’ta oyun oynarken, Windows altında çalışan onlarca programın harcadığı sistem kaynaklarını düşürerek, sistemin daha performanslı çalışmasını sağlamak. Sadece ATİ Ekran kartı ve AMD işlemci bulunan sistemlerde çalışır.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Multiplayer Oyun Ağları ve Sunucuları

Multiplayer oyun oynayabilmek için gerekli olan ilk konu, oyunun kurulu olduğu ve barındırıldığı bir servera yani sunucuya ihtiyacın olmasıdır. Arkadaş çevremizle oyunları oynarken genelde bu sunucu işlevini arkadaşlar arasından birisi üstlenir ve düşük uploadlı bağlantı eşliğinde oyunu donarak ve atlayarak, kalitesiz bir şekilde oynamak zorunda kalırız yada arkadaşlarımız olmadığında oyunu oynayamaz onların gelmesini beklemek zorunda kalırız, her ikiside can sıkıcı şeyler.

Bilinmesi gereken dünya üzerinde milyonlarca kişinin sizin gibi bu oyunları oynadığıdır. Bir şekilde bir yerlerde bu oyunlar oynanıyor ve multiplayer oyun piyasası gün geçtikçe kendisini aşıyor. Sizlere bugün tanıtımını yapacağım ise bir web sitesi. Web sitesinin amacı ise; istediğiniz zaman istediğiniz oyunu, oynayabileceğiniz online serverların listesini vermesi.

Bahsi geçen web sitemiz burada; game-monitor.com

İçeride 7/24 milyonlarca kişinin online oyunlar oynadığı binlerce server bulunuyor. Güzel olanı bu serverların içinde istediğiniz oyuna ait serverı ve ülkeniz sınırları içerisinde bulunan serverları ayıklıyabiliyor olmanız.

game monitor

Resimde görüldüğü gibi server search bölümünde bulunduğunuz ülkeyi veya size en yakın bölgeyi yüzlerce oyun içinden aradığınız oyunu listeden seçerek search butonuna basmanız yeterli. Size o anda açık olan tüm serverları listeler.

Ülkemizde en çok tercih edilen multiplayer oyun Counter Strike, ardından Call Of Duty serileri geliyor. Server listesi bu şekilde görünür;

serverlar

Burada oyuna bağlanabilmek için yapmanız gereken, bağlanmak istediğiniz serverin sayfanın IP bölümünün altında bulunan 85.153.21.61:27015 gibi başlayan server ip adresini alarak oyunda é tuşu ile konsolu açarak Connect (server ip) yazmanız gerekiyor. Örn; Sayfanın en üstünde bulunan servera bağlanmak istiyorsam yapmam gereken konsolu açıp ekrana; connect 85.153.21.61:27015 yazıp entere basmak olacaktır. Devamında kısa bir beklemenin ardından oyuna bağlanmış olacaksınız.

Game-Monitor.com’da oynayabileceğiniz multiplayer oyunların en popülerleri, Counter Strike, Call Of Duty 4:Modern Warfare, Quake 3, Call Of Duty 2, Soldat, GTA San Andreas, Left 4 Dead ve BattleField serileri. Sizde dünyanın oynadığı en popüler Multiplayer oyunları oynamak istiyorsanız adresiniz belli.

Game-Monitor.com