İçerde Ara

10 Temmuz 2009 Cuma

AMD Fusion For Gaming

Fusion For Gaming AMD(Advanced Micro Devices) firmasının yaptığı bir performans geliştirme yazılımıdır. Amacı, Windows’ta oyun oynarken, Windows altında çalışan onlarca programın harcadığı sistem kaynaklarını düşürerek, sistemin daha performanslı çalışmasını sağlamak. Sadece ATİ Ekran kartı ve AMD işlemci bulunan sistemlerde çalışır.

Program bu şekilde açılır.
image
Ortada bulunan AMD fusion yazısına tıkladığınızda program çalışır. Yukarıda bulunan 3 adet butondan, sağdaki programı simge durumuna almanıza, ortada bulunan kapatmanıza, solda bulunan ise ileri düzey ayarlar yapmanıza ve programda bulunan 3 ayrı çalışma performansı arasından seçim yapmanızı sağlar.
Solda bulunan Advanced Mode butonuna bastığınızda karşınıza bu ekran gelir;
image
Burada bulunan kategoriler 3 ayrı seviyeyi oluşturur.
Basic, en düşük seviyede ayarları yapılandır, yapılandırdığı ayarlar genelde Windows’un çalışan ve sistem kaynağı tüketen programlarını kapatmakla gerçekleşir.
Advanced, orta seviyede optimizasyon ayarlarını yapılandırmanızı sağlar. Basic’ten farkı bazı açılış uygulamalarını engellemesi ve windows’un sistem kaynağı tüketen uygulamalarının birçoğunu sonlandırmasıdır.
Expert, Basic ve Advanced'in yaptığı işlemlerin aynısını yapar ve ek olarak ekran kartına Ati Catalyst’te bulunan Auto Tune özelliğini etkinleştirerek küçük çapta overclock işlemi yapmış olur. Harddisk hızlandırma ve AMD Overdrive aracılığıyla CPU Overclocku yapmanız bu modda mümkündür. Expert mode ile en iyi sonucu alırsınız, ancak overclock ve benzer ayarları biliyor olmanız gerekir.
Sonuç olarak AMD Fusion ile oyunlarda %10-%30 arası performans artışına kavuşursunuz. AMD Fusion’ı kullanmak için AMD İşlemci ve ATI ekran kartınız olması gerekir.
AMD Fusion’ın nasıl çalıştığını ve performans artışını gösteren video;

AMD Fusion İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder