İçerde Ara

4 Haziran 2009 Perşembe

Usb Flash Diski Açılış Diski Yapmak

Bilgisayarınıza bios update yapmak, harddisk kurtarma programlarını çalıştırmak v.b. durumlarda, flash diskinizi açılış disketi haline getirmeniz gerekirse bu program sayesinde bunu yapabilirsiniz.

Programı buradan indirin

Programı Başlangıç Disketi klasörünün içindeki HPUSBFW.exe isimli dosyadan çalıştırın. Programı açtıktan sonra işlemleri sırasıyla nasıl yapacağınızı aşağıdan takip ederek uygulayabilirsiniz.

Program bu şekilde görünür;


  • Device bölümünde sisteminize takılı olan usb belleklerden hangisine işlem yapacağınızı seçin.
  • File system bölümünde usb belleğin dosya sisteminin hangi formata dönüştürmek istediğinizi seçin(Eğer bu konu hakkında bilginiz yoksa standart usb bellekler için FAT32 dosya sistemini seçin).
  • Volume label bölümünde ise aygıtın adını yazın. Eğer bir adı varsa, bu bölümde aygıtın varolan adı görünür ve formattan sonra adı değişmez.
  • Format Options bölümünde Quick Format seçeneğini işaretleyin. Bu sayede format işlemi daha hızlı gerçekleşir. Enable Compression seçeneğini pasif durumda bulundurun(FAT32 dosya sistemine sahip belleklerde, bu kısım zaten pasif durumda bulunur).
  • Son olarak Create a DOS startup disk seçeneğini aktif hale getirin. Bunu aktifleştirdikten sonra altında 2 adet seçenekten using DOS system files located at'i seçin ve indirdiğiniz Başlangıç Disketi klasörünü buraya gösterin.
-->
Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra Start'a basarak işlemi başlatın.
Karşınıza gelen ekranda -bütün verileriniz kaybolacaktır, formatlamaya devam etmek istiyormusunuz- sorusuna evet deyin ve işlemi tamamlayın. İşlem usb diskin boyutuna göre 10-20 saniye arası sürer. Daha sonra bios'ta usb diskinizi ilk sıraya alarak bilgisayarınızı flash diskten başlatabilirsiniz.

12 yorum:

  1. O KADAR YERE BAKMAMA RAĞMEN TEK İŞİMİ GÖREN BU OLDU. TEŞEKKÜRLER KARDEŞ. ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. Eline Koluna Sağlık Kardeş. Daha Net Temiz bi Anlatım olamaz

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim kardeş.Sağlam olmuş konu...

    YanıtlaSil
  4. eline yüreğine sağlık be kardeşim

    YanıtlaSil
  5. There are no valid DOS system files at the specified location şeklinde bir uyarı veriyo

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar link ölü
    aynı program şurdada var buyrun:
    http://www.pc-magazin.de/download/hp-usb-disk-storage-format-tool-555835.html

    YanıtlaSil