İçerde Ara

14 Mayıs 2009 Perşembe

Windows İçin Dock

Mac bilgisayarlarda bulunan MacOS işletim sisteminde programların ve uygulamaların bulunduğu hareketli çubuk.

Mac OsX Leopard Dock Görünümü;

Birçok programın kısayolu bu çubukta bulunur. İnternet tarayıcısı, e-posta uygulaması, takvim, fotoğraf stüdyosu, adres defteri gibi. İstediğiniz uygulamanın kısayolunu bu çubuğa ekleyebilirsiniz.

Dock uygulamasını windowsta kullanmak istiyorsanız öne çıkan 2 adet yazılım mevcut. Bunlar;
  • RocketDock
  • ObjectDock
RocketDock:

RocketDock windowsta ekranın altında görev çubuğu olduğu için, ekranın üst kısmına yerleşir. Öntanımlı olarak bilgisayarım, belgelerim, denetim masası, ağ bağlantıları ve geri dönüşüm kutusu kısayolları ile gelir.

RocketDock Windows Vista görünümü;

RocketDock Türkçe dahil birçok dili destekler. RocketDock'a bir uygulamanın kısayolunu eklemek istediğinizde, uygulamayı sürükleyip dock üzerine bırakmanız yeterli olacaktır.

Örn; Firefoxu RocketDock'a eklemek için programın kısayolunu tutup RocketDock'un üzerine bırakmanız yeterli olacaktır.

RocketDock isterseniz açılışta otomatik olarak yüklenir. Uygulamayı ekranın altında, üstünde, sağında veya solunda kullanabilirsiniz. Ekran üzerinde istediğiniz konuma hareket ettirebilirsiniz. RocketDock birçok renk düzeni ve tema ile gelir, istediğiniz renkte olabilir, isterseniz şeffaflığını arttırabilirsiniz. RocketDock üzerinde bulunan bilgisayarım, belgelerim gibi kısayolların simgelerini değiştirebilirsiniz.

RocketDock hakkında daha fazla bilgi almak ve indirmek için;

RocketDock Ana Sayfası

ObjectDock:

Stardock firmasının ürettiği windows için dock yazılımı. ObjectDock'ta türkçe dil desteği yoktur. RocketDock'tan daha ayrıntılı ve daha kişiselleştirilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Masaüstünde görev çubuğunun üzerine yerleşir, yeri ve konumu değiştirilebilir.

ObjectDock Windows Vista görünümü;


Varsayılan olarak bilgisayarım, belgelerim, internet tarayıcısı, e-posta uygulaması, hava durumu, google arama butonu, tarih ve saat kısayolları ile gelir. ObjectDock'un görünümü, şeffaflığı, arkaplanı, simgelerin şekilleri değiştirlebilir. Bir kısayol eklemek için, ekleyeceğiniz programı sürükleyip üzerine bırakmanız yeterlidir. Yakınlaştırma ayarları, yazı karakterleri gibi ayarlarını değiştirebilirsiniz.

ObjectDock'un ayarlar menüsünde Hide the Windows Taskbar seçeneğiniz etkinleştirdiğinizde windows görev çubuğunu gizlemiş olursunuz. İsterseniz masaüstü duvar kağıdınızıda MacOs X'in duvar kağıtlarından yaparsanız hoş bir görünüm ortaya çıkar.

ObjectDock Görev Çubuğu gizlemek;


ObjectDock indirmek ve kullanmak için;

ObjectDock Ana Sayfası

Sonuç olarak standart Windows masaüstü ortamından sıkıldıysanız ve biraz değişiklik bana iyi gelir diyorsanız bu Dock yazılımları işinize hayli yarayacak, ayrıca birçok programın kısayolunu ekleyerek daha hızlı çalışabilirsiniz. Bu yazılımlar bilgisayarınızdan az kaynak harcadığı için, herhangi bir yavaşlama görmezsiniz.

Benim kullandığım ObjectDock ve masaüstü görünümü;

2 yorum:

  1. merhaba çok güzel değişiklik oldu . kurcalıyorum


    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. What's up to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your views are nice designed for new visitors.
    My homepage ; Videos

    YanıtlaSil