İçerde Ara

10 Mayıs 2009 Pazar

Firefox Yer İmi Araç Çubuğu Kolaylığı

Bir firefox kullanıcısıysanız, yer imlerine bir adres eklemenin ne kadar kolay olduğunu ve bunları araç çubuğuna yerleştirerek, kategoriler altında toplayacabileceğinizi biliyor olmalısınız.

Firefox'ta ön tanımlı olarak yer imi araç çubuğu açık şekilde gelir. Üzerinde En Çok Ziyaret Edilenler ve İlk Adım kısayolları bulunur. Bu çubuğa istediğiniz kısayolu ekleyebilirsiniz. Yeni bir dizin oluşturup içine o dizine ait web sayfalarını kaydedebilirsiniz.

Bir web sayfasını yer imlerine eklemek için adres çubuğunun yanında bulunan yıldıza iki kere tıklamanız yeterlidir.


Karşınıza resimdeki pencere gelecek, bu pencerede kaydedeceğiniz sitenin adı, kaydedeceğiniz bölüm ve ilişkilendirebileceğiniz etiketler bulunur. Vikipedi örneğinde; sitenin adı vikipedi, kaydedeceğimiz yer araç çubuğu, etiketler ise site içeriğiyle alakalı olabilir, bunlar bilgi,ansiklopedi olabilir. Gerekli bilgileri girdikten sonra tamama tıklayın ve araç çubuğunuzda Vikipedi kısayolu hazır, artık tek tıkla vikipediye ulaşabilirsiniz.

Dizin oluşturma ise yer imlerinizi belirli başlıklar altında toplamanızı sağlar. Yeni dizin oluşturmak için yer imi araç çubuğuna sağ tıklayarak, yeni dizini seçin karşınıza gelen pencere dizinin adını ve açıklamalar bölümüne dizinin içeriğini yazabilirsiniz.


Sonuç olarak karşınıza aşağıda bulunan benim yer imlerim gibi sık ziyaret ettiğiniz sitelerin kısayolları çıkacaktır. Bende karışıklığı önlemek için yer imlerini dizinler altında toparladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder