İçerde Ara

24 Mayıs 2009 Pazar

Sosyal Ağlar 2 - HayHuy.com

HayHuy.com

Soru-Cevap sistemi üzerine kurulmuş bir arkadaşlık sitesi. Üye olduktan sonra diğer kullanıcıların oluşturdukları anket tarzındaki soruları cevaplıyorsunuz, zamanla verdiğiniz cevaplar birikiyor ve sizin karakteriniz ve kişiliğiniz ortaya çıkmaya başlıyor, daha sonra verdiğiniz cevaplara benzer cevaplar veren insanlar size öneriliyor. Böylece mantıken aynı kafada olduğunuz insanlarla tanışmış oluyorsunuz.

Örnek verecek olursak karşınıza gelen bir soruda;

En çok hangisini içersiniz?
  • Votka
  • Bira
  • Viski
  • Şarap
Bu soruya vereceğiniz cevabın bira olduğunu varsayalım. Böylece profilinizde --Uğur bira içmeyi seviyor-- şeklinde bir etiket çıkıyor ve diğer insanlardan bira içmeyi sevenler varsa sizinle onlar arasında bir uyum oranı oluşuyor. Sorulara verdiğiniz cevapların benzerliği arttıkça uyum oranınızda artıyor. Ayrıca soruların başında birde önem derecesi mevcut. Buda sorunun sizin için ne kadar önemli olduğunun cevabını oluşturuyor.

Profiliniz tamamiyle kişiselleştirmiş oluyorsunuz. Sevdiğiniz veya nefret ettiğiniz konular, fikirleriniz, karakter yapınız karşınıza gelen soruları cevapladıkça ortaya çıkıyor. Sonuç olarak HayHuy.com insanları yakından tanımanın güzel bir yolunu bulmuş gibi gözüküyor.

HayHuy.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder