İçerde Ara

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Hotmail İçin Kullanabileceğiniz E-Posta Yazılımları

Hotmail'e sürekli web üzerinden ulaşmak size zaman kaybı yaratıyorsa, bu zaman kaybını bilgisayarınıza kuracağınız E-Posta yazılımları sayesinde önleyebilirsiniz, işlerinizi kısa sürede halledebilirsiniz.

İlk olarak microsoftun sunduğu alternatiflere bakalım.
Windows Live Mail : Microsoftun Windows Live ürünleriyle beraber sunduğu ücretsiz yazılımdır. Kullanmak çok kolaydır, yazılımı kurduktan sonra E-Posta hesabınızın adını ve parolasını girerek kullanabilirsiniz. Birden fazla E-Posta hesabı ekleyebilirsiniz, Gmail ve YahooPlus mail hesaplarınızıda bu yazılımla kontrol edebilirsiniz.

Outlook Express : Xp ile öntanımlı olarak gelir. Modası geçmiş ve görünümün eskimiş olmasına rağmen hala kullanılmaktadır. Outlook Express'te E-Posta hesabı yapılandırmak Windows Live Mail den daha karışıktır. Hotmail'e yeni gelen POP3 desteği sayesinde artık bütün kullanıcılar yazılımdan faydalanabilir. Daha önce sadece Hotmail'in ücretli kullanıcıları bu yazılımdan faydalanabiliyordu. Yazılımı kullanabilmek için bir E-Posta hesabı tanımlamanız gerekir. Karşınıza gelen ilk pencerede, gönderdiğiniz maillerde adınızın nasıl görünceğini yazın, daha sonra E-Posta hesabınızın adını ve parola bilgilerini girin. El ile yapılandırılması gerektiği için aşağıda vereceğim bilgileri girmeniz gerekir.

Windows Mail : Outlook Express'in görünümü ve birkaç özelliği değiştirilmiş halidir. Vista ile öntanımlı gelir. Ayarlarını yapılandırmak Outlook Express'le hemen hemen aynıdır. Adınızı ve E-Posta hesabınızın adını ve parola bilgilerini girdikten sonra, aşağıda vereceğim Pop3 ayarlarını girmeniz gerekir.

Microsoft Outlook : Microsoft Office paketi içinde gelir. Yoğun E-Posta trafiği olan ve ofis kullanıcıları için en uygunudur. Office 2003 ve Office 2007 paketlerinin içinde farklı görünümlerle gelir. Kullanmak için aşağıda vereceğim Pop3 ayarlarını girmeniz gerekir.

Aşağıda verilen ayarlar Outlook Express içindir. Microsoft Outlook ve Windows Mail'de ayarları yapılandırma işlemleri hemen hemen aynıdır. Windows Live Mail'de ise bu ayarları yapılandırmanıza gerek yoktur.

HOTMAİL POP3 AYARLARI(Outlook Express İçin) :

1. Araçlar menüsünü tıklatın ve sonra Hesaplar'ı tıklatın.
2. Ekle'yi ve sonra Posta'yı tıklatın.
3. Adınızı yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
4. Tam Windows Live Hotmail e-posta adresinizi yazın ve sonra İleri'yi tıklatın.
5. Aşağıdaki bilgileri girin ve sonra İleri'yi tıklatın:
* Gelen posta sunucum kutusunda POP3'ü tıklatın.
* Gelen posta (POP3, IMAP veya HTTP) sunucusu kutusuna pop3.live.com yazın.
* Giden posta (SMTP) sunucusu kutusuna, smtp.live.com yazın.
6. Windows Live Hotmail hesabınızın hesap adını ve parolasını yazın. Bilgisayara erişen tek kişi siz değilseniz Parolayı anımsa onay kutusunu temizleyin. Güvenli Parola Doğrulaması (SPA) kullanarak oturum aç onay kutusunun seçili olmadığından emin olun.
7. İleri'yi ve ardından Son'u tıklatın.
8. Internet Hesapları penceresinde, Posta sekmesini tıklatın, eklediğiniz Windows Live Hotmail hesabını tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
9. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve Sunucu Bağlantı Noktası Numaraları'nın altında, aşağıdaki bilgileri girin ve Tamam'ı tıklatın:
* Gelen posta (POP3) kutusuna 995 yazın.
* Giden posta (SMTP) kutusuna 25 yazın.
* Hem Giden posta (SMTP) hem de Gelen posta (POP3) altında, Bu sunucu için güvenli bağlantı (SSL) gereklidir onay kutusunu seçin.
10. Kapat'ı tıklatın.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Microsoftun size sunduğu E-Posta hizmetlerinden memnun değilseniz ücretsiz ve açık kaynak bir yazılım olan Mozilla Thunderbird'ü kullanabilirsiniz. Son derece kullanışlı olup yukarıdaki programların desteklediği bütün içerikleri destekler. Yukarıda yazılan Hotmail ayarları Thunderbird içinde aynıdır. Outlook Express ve diğerlerinde olduğu gibi görünmesini istediğiniz adınızı ve E-Posta hesabınız adını ve parolasını girip gerekli ayarları yaptıktan sonra kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve programı indirmek için ;

Mozilla Thunderbird

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder