İçerde Ara

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Windows7 Kurulumu ve Türkçe Dil Paketi Yüklemesi

Vista'yı Boşverin, Siz Windows7 RC Kullanın!
Aman he, bana kızmayın bu sözler ismi lazım olmayan bir microsoft yetkilisine ait. Microsoft, hala Xp'de olan ve Vista'ya geçmeyi düşünen kullanıcılarına böyle seslendi. E madem siz öyle dediniz biz yer bitiririz Windows7'yi. Zaten Rc sürüm bedava dağıtılıyor, aktivasyon anahtarınıda temin edebiliyorsunuz, türkçe dil paketide var, birçok program uyumda sağlıyor, donanım desteğide son derece iyi, eee neyi bekliyoruz o zaman. Sizde Windows7'yi bi kullanayım, bi bakayım diyip ona bağlı kalmak isteyenlerdenseniz, sizler için aşağıda kurulum Dvd'sini nasıl hazırlayacağınızı ve Windows7'yi nasıl indireceğinizi anlattım.Windows7 Rc'nin ve türkçe dil paketinin indirme bağlantılarını hazırladım. Buyrun başlayalım;

1.Windows7 Rc indirmek ve kurulum Dvd'si hazırlamak:

İlk yapmamız gereken tabikide Windows7 Rc indirmek olacak. Bunun için önce -bu siteden- istediğiniz sistemin 32 bit mi yoksa 64 bitmi olacağını seçiyorsunuz. Eğer sisteminiz 64 bit işletim sistemini destekleyecek donanımlar barındırıyorsa 64 bit sistemi seçbilirsiniz. Bu konu hakkında bilgisi olmayanlar kesinlikle 32 Bit versiyonunu seçsinler. Dil seçeneklerinden İngilizceyi(English) seçelim ve Go tuşuna tıklayalım.

Karşımıza gelen ekranda bizden oturum açmamız istenecek. Eğer bir msn yada hotmail hesabınız varsa bu hesap ile oturum açabilirsiniz. Yoksa -Sign Up Now- tuşuna tıklayarak kayıt olabilirsiniz.


Karşınızda aktivasyon anahtarınız. Bu anahtar daha sonra e-posta adresimize gönderilmiyor, bu sebepten anahatarı kaydetmeden sayfayı kapatmıyoruz.


Ürün anahtarımızı kaydettikten sonra Download Now(Şimdi İndir) butonuna basarak Windows 7 Rc yi indirmeye başlamış oluyoruz. İndirme bildiğimiz basit tarayıcı indirme penceresi eşliğinde olmuyor. Microsoft Java ile çalışan bir indirme aracından faydalanıyor. Bu aracın yüklenmesi otomatik olarak yapılıyor. Karşınıza gelen ekranda -Run- tuşuna basarak, aracın yüklenmesi için gerekli izini verin ve indirme işlemi başlasın.

Artık Windows7 Ultimate Rc iso imajı elimizde. Bu imajı boş bir Dvd'ye yazdırmamız gerekiyor. Bunun için önce boş bir Dvd temin ediyoruz ve ardından imajı yazdıracağımız bir Cd-Dvd yakma programına ihtiyacımız var. E tabi bilgisayarımızdaki optik okuyucununda Dvd-Rw yani Dvd yazabilen modellerden olması gerekiyor. Eğer optik okuyucunuzun ne yazıp ne okuduğundan haberdar değilseniz, bunu Bilgisayarım'a girerek görebilirsiniz.

Dvd/Cd-Rw, Dvd okuyabilen cd yazabilen anlamına geliyor. Bu model sürücülere Combo adı verilir. Genelde birçoğumuzda bu sürücüler bulunur. Bu model sürücülerle Windows7 Rc Dvd'si yazdırma işlemini yapamazsınız. Dvd yazdırabilmeniz için yukarıda bahsettiğim gibi optik sürücünün modelinin DVD-RW olması gerekiyor. Boş Dvd'mizi hazırlamadan önce sistemimizde Cd-Dvd yakma programı varmı onu kontrol edelim. Eğer yoksa hiç canınızı sıkmayın -CDBurnerXp- var, sadece 3mb olan program diğer programların yaptığı her işi yapar ve ücretsizdir, ama bilgisayarınızda kurulu Nero v.b. bir cd-dvd yakma programı varsa sorun yok onuda kullanabilirsiniz.

Sırada İso imajını yazdırmak var. Bu anlatımı CDBurnerXp kullandığınızı varsayarak yapacağım. CdBurnerXp'yi açalım, karşımıza gelen işlem seçimi menüsünde ISO kalıbı yazdırı seçelim ve tamam'a tıklayalım.



Gelen pencerede Yazdırmak İçin ISO Kalıbı Seçiniz isimli bölümde indirdiğimiz Windows7 Rc Iso kalıbını gösterelim, yazdırma hızını 8X e getirelim, yazdırma yöntemini Disc At Once olarak seçelim ve artık diski yazdırabiliriz.


Ve nihayetinde Windows7 Ultimate RC yükleme Dvd'miz hazır. Kurulum işlemini sizlere burada anlatmam çok uzun süreceğinden dolayı kurulum işlemlerini bir arkadaşınızdan veya internette, -Format Nasıl Atılır- başlığı altında arattırarak öğrenebilirsiniz.

2.Windows7 RC Türkçe Dil Paketini Yüklemek:

Kurulumun ardından öncelikle -bu adresten- sıkıştırılmış 72 mb lik dil paketi dosyalarını indiriniz; rar arşivinin içinde iki ader cab dosyası bulunur. Bunlardan Se7en_TR_x64.cab olan 64 Bit sistemler için olan tr dil paketidir, Se7en_TR_x86.cab ise 32 Bit sistemler içindir. Sizin indirip kurduğunuz sistem hangisi ise o paketi rar arşivinin içinden çıkartın. Çıkarttığınız paketi sırasıyla aşağıdaki ekran görüntülerinden takip ederek uygulayın;

Başlat>Control Panel>Clock, Language and Region>Change Display Language



Install/Uninstall languages

Install Display Languages

Browse Computer or Network; burada indirdiğimiz rar arşivinin içindeki cab dosyasını gösteriyoruz.


Installing Display Languages

ve son olarak Select Display Language;

Türkçe'yi seçin ve ardından alttaki tiki işaretleyin. Change display languageye tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın, Windows7 Ultimate RC Türkçe hazır.



Güle güle kullanın:)

6 yorum:

  1. Uğur süpersin. Şirketteki makinelere senin verdiğin bilgiler doğrultusunda kurdum. Gayet başarılı buldum doğrusu. Fakat türkçe dosya linki sanırım silinmiş. http://www.kinetikkultur.com/dwshare/Se7en_TR.cab buradan da indirilebiliyor. İhtiyaç duyanlar için lazım olabilir.

    Makalen için çok teşekkürler. Kararlı sürüm ile daha detaylı yazılar bekliyoruz... Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. İlgin için teşekkürler Varol, kırık linki senin verdiğin adres doğrultusunda düzelttim. Teşekkürler. Kararlı sürüm 22 Ekim'de sürülecek. Yayınlandığı gün sana bir kurulum DVD'si gönderirim arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. Ehh bekliyorum o zaman :)

    Yaa bişey sorucam benim için problem değilde şirkette bir abim soruyor. Masaüstünün sağ alt köşesindeki "Değerlendirme Sürümü" hakkında bir bilgin var mı ? Ekstra bir patch ile filan kaldırabilirmiyiz acaba?

    YanıtlaSil
  4. http://windowsum.com/f77/removewatermark-x86-x64-windows-7-a-4619/#post8207

    aradığın şey burada var:)

    YanıtlaSil
  5. ahh hadi yaaa bende buldum hatta bununla ilgili bir blog yazısı hazırladım sadece ekranda çıkan o yazıyı bulmak için bloguna bakmaya gelmiştim. Buraya yazdığımı hatırladım o ekranda çıkan yazıyı :)

    YanıtlaSil
  6. allahına kurban :D çatur çutur oldu walla , bana kalsa hala demon tools fln crackleyip setuptan yapmaya kasıcaktım yada demondan açıp o cd yi kopyalicaktım falan filan , çok teşekkürler
    PS : ACAYİP ÜNLÜ Bİ ŞARKICIYIM BEN O YUZDEN ANONIM YAPTIM .. BÖAAAAAAAAA ! =)

    YanıtlaSil