İçerde Ara

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Windows 7

Microsoft'un bu yılın son çeyreğinde piyasaya süreceği yeni işletim sistemi. Microsoft ,Windows XP'nin ardından uzun bir süre geçirmiş ve Windows Vista'yı yayınlamıştı, Vista ise bekleneni veremedi. Çünkü verimli,stabil ve hızlı bir şekilde çalışabilmesi için yüksek sistem kaynaklarına ihtiyaç duyuyordu. Düşünün XP 256 mb ram(bellek) ile çalışıyorken Windows Vista minimum 1 gb ram istiyor ve buda yetersiz geliyordu. 2 gb bellek ile rahat bir şekilde ancak çalıştırabiliyorsunuz.

İnsanlar bilgisayarlarında sistemi zorlayacak yeni sistem almayı gerektirecek programlar veya oyunlar çalıştırmıyor her zaman. Sadece internette haber okumak, müzik ve video ile eğlenmek, basit internet tabanlı oyunlar oynamak, blog yazmak , sohbet etmek, dosya paylaşımı yapmak için Windows Vista'ya geçip yeni bir bilgisayar almak ve lisans masrafının üstüne birde donanım parçalarının masrafı eklenince ortaya bayağı masraflı bir işlemler dizisi çıkıyor.

Aslında durum çok basit açıklanıyor; insanlar yukarıdaki masraf gerektiren işlemleri yapmak yerine XP'sinde kaldı. Yani Vista'ya geçişe gerek duymadı. Mantıklı olanıda bu gibi görünüyor.
Bütün bu olumsuzlukların altından kalkabilmek ve tekrar markanın gücünü kaybetmeden devam etmesi için Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7'yi çabucak piyasaya sunacak.
Dün RC sürümü yayınlanan beta Windows 7'nin incelemesini yaptım. RC sürüm, piyasaya sürülecek son halinden bir önceki beta sürüm oluyor.

Öncelikle Windows 7 kurulumu 20 dk yakın sürüyor. Benim kurulum yaptığım sistem orta düzeyde, üzerinde ekran kartı bulunmayan, Intel dualcore işlemcili, 1gb ramli bir sistem.
Performans ise gerçekten muhteşem. Masaüstünde 1gb ramden 430 mb harcıyor. Vista'nın yarısı olan bu oran, Xp'ye bayağı yaklaşmış. RC sürüm olmasına rağmen son derece stabil çalışan Windows 7 gerçekten bir çok övgüyü hakediyor. Görüntü ve temalara gelince, akışkan görsel efektler, aero'nun cam görünümü, canlı renkler ve beraberinde gelen temalar son derece güzel bir görsel şölen sunuyor. Online olarak değişik temalar indirebilirsiniz. Gerisini siz keşfedin, bu yılın son çeyreğinde çıkması planlanan Windows 7'den ekran görüntüleri;

Windows 7'de açılış ekranı. Yeni neler olduğunu ve hangi işleme nerden başlayacağınızı gösteren basit bir hoşgeldiniz rehberi.

Windows 7 başlat menüsü;


Windows 7 Denetim Masası;

Windows 7 Gadgetler;

Windows 7 temalar;

Windows 7 Media Center;


Sizde Windows 7 RC yi indirebilirsiniz, indirme bağlantıları;

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Windows 7 hakkında daha fazla bilgi için;

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/default.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder