İçerde Ara

12 Mayıs 2009 Salı

Harita Servisleri

Google Earth ile başlayan ve en üst düzeye çıkan harita ve dünyanın uydudan görüntüleri gibi harita servislerini, internet dünyasının devleri çok sevdi. Google'ın ardından Yahoo'da bu kafileye katıldı, daha sonra Microsoft Live Search Maps ve benzer servisler sırayla patlamaya başladı. Bugünkü yazımda bunlardan öne çıkanları sizlere listeledim.

Google Earth;

Sanırım bilmeyeniniz yoktur. Google Earth bilgisayarınıza kurulan bir yazılımdır, internet üzerinden çalışır. Dünyanın uydu bakışından görüntüsü bizlere sunar, ayrıca google earth ile haritalara, yol tarfilerine, otellere, restoranlara ve daha birçok hizmete ulaşabilirsiniz.

Google Earth ana sayfası

Live Search Maps;

Microsoft'un İnternet tabanlı harita hizmetidir. Uydu ve harita görünümü vardır. Ayrıca 3D görünümü için Virtual Earth 3D programını kurmanız gerekir.

Live Search Maps

Google Maps;

Google'ın Google Earth programını kurmadan kullanabileceğiniz harita hizmeti. Harita, uydu ve arazi adı adltında 3 farklı görünüm modu vardır. Bir noktadan diğerine yol tarifleri alabilirsiniz.

Google Maps

MapQuest;

En detaylı harita servislerinden biri. Baktığınız şehirin veya bölgenin, marketlerini, sinemalarını, okullarını, barlarını, hotel ve motellerini, hastanelerini, restoranlarını, gaz istasyonlarını, otoparklarını, kafelerini ve bölgenin sıcaklığını bu harita üzerinden görebilirsiniz. Harita ve uydu olarak 2 çeşit görünüm türü mevcut.

MapQuest

Nokia Maps;

Nokia model cep telefonunuzdan sesli navigasyon ve harita hizmeti sağlaması için Nokia tarafından hazırlanıp dağıtılan program. Program Nokia'nın tüm modellerini desteklemez.
Desteklenen modelleri görmek ve program hakkında bilgi almak, indirmek için;

Nokia Maps

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder