İçerde Ara

9 Mayıs 2009 Cumartesi

Google Reader

Bazen webde gezinmek işkenceye dönüşür. Tek tek bütün sevdiğimiz, takip ettiğimiz sitelere yeni birşeyler varmı diye bakarız, haber sitelerinde gezip yeni haberlere bakarız, sayfaya girdiğimizde kendi kendine açılan rahatsız edici reklamlar, sağda solda kıpır kıpır göz alan flash animasyonlar dikkatimizi dağıtır ve zaten okuacağımız birkaç haberi, okuyupta anlamadan çıkarız.

Bu tamamiyle zaman kaybı yaratır. 10 ayrı siteden 5-6 haber okuyacağım diye hepsine tek tek girip bakmanıza gerek yok. Bu şekilde eziyet çekmeyin, ben yeni birşeyler varmı diye bakıp çıkacaktım zaten diyorsanız bu şekilde zaman kaybı ve dikkat dağıtıcı reklamlarla uğraşmayın, Google Reader kullanın. Google Reader kullanarak , rss beslemesini eklediğiniz(RSS hakkında bilgi almak için önceki yazımı okuyabilirsiniz) sitelerden yeni haberleri alırsınız, sade ve yalın bir şekilde.

Bakın Google Reader nasıl çalışıyor;



Google Reader'a bir rss akışı eklemek için, takip etmek istediğiniz sitenin URL'sini kopyalayıp Google Reader'da düğmesine tıklayarak, karşınıza gelen kutucuğa ,kopyaladığınız URL'yi yapıştırın. Hepsi bu kadar! Google Reader kullanmak kolay,basit ve faydalıdır.



Google Reader kullanmak için Gmail kullanmanıza gerek yok. Şu an kullandığınız mail hesabınızla Google'a kayıt olarak, Reader ve diğer faydalı servislerden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

---> Google Reader

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder