İçerde Ara

2 Haziran 2009 Salı

Elektronik Müzik

Birden fazla tanımlaması vardır. Bunlar;
Gerçek enstrümantal olmadan bilgisayar ve elektronik aygıtlar yardımıyla yapılan müzik türü,
bir zamanlar Rap ve Metalin başına gelenlerin aynısının başına geldiği müzik türü,
sadece ıptıs ıptıstan ibaret olduğu düşünülüp, arabesk ve fantazi müzik severlerin dayanma ihtimali olmadığı müzik türü, v.s. v.s.....

Elektronik müziğin pek çok türevi ve dalı mevcuttur. Bunlardan başlıcaları, trance, house, progressive, techno, club. Bunların kendi arasındada farklı türleri vardır. İsimlerinden pek birşey anlaşılmasada başlıca farklılıkları, duygusal ağırlıklı, agresif, ritim farklılıklarından oluşur.

Trance genelde vokal kullanılarak yapılır, yumuşak sesli genelde bayan vokaller kullanılır, trance müziğin hayranları tanımını bu şekilde yapıyorlar;
Trance müziğini dinlerken;kartalın kanatlarında doğanın üstünde özgürce süzülürsün. Ovaları, dağları, denizleri aşarsın uçarsın sonsuzluğa..... özgürlüğe..... gülümsersin hayata içindeki saf sevginle......

Progressive daha sert ritimlerle genelde vokalsiz yapılır, içlerinde en sert olanı technodur, club'da ise dans önplandadır. Anlatmak istediğim isimlerin ne anlama geldiği değil neden farklı oldukları.

Aşağıda Electro House Dj'lerinden Deadmau5'ın Not Exactly isimli parçasını dinleyebilirsiniz.

Deadmau5 - Not Exactly



Elektronik müziğin en çok sevilen ve duyulan isimlerinden Dj Tiesto;


Elektronik müzik piyasası çok hızlı gelişmektedir. Tiesto, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk gibi başlıca Dj'ler sektöre önemli katkılarda bulunmuşlardır ve sektörün öncüleridirler.

Elektronik müzik dinlemek isterseniz ülkemizde Radio FG internetten veya 93.7 fm frekansından dinleyebilirsiniz. Ayrıca yurt dışında popüler olan DI.FM ile çok sayıda elektronik müzik kanalı bulabilirsiniz. DI.FM sadece internet yayıncılığı yapmaktadır.

Tiesto - Dance 4 Life




1 yorum:

  1. new age ta bir elektronik müzik türüdür , genelde sakin gider ve bu tarzın babası kitaro dur . yazar; anlata bildiği kadar yazar, okur da; anlayabildiği kadar okurdur . müzik ikisi de değildir .

    YanıtlaSil