İçerde Ara

18 Şubat 2010 Perşembe

Need For Speed: Shift Yamaları ve Sorunları Giderme Yolları

Need For Speed serisinin son oyunu olan Shift, beklediği ilgiyi göremedi. Sebepleri arasında ilk kez denediği simulasyon tipi araç kullanımı ve oyunun pc versiyonunda çıkan aksaklıklar diyebiliriz. Oyunu kasmalardan yada garip grafik hatalarından dolayı oynayamıyorsanız firma çıkardığı iki adet yama ile bu sorunları büyük oranda giderdi. Gerçi bu yamaları çıkarmakta geç kaldılarsada yinede oyunu kasmadan, takılmadan oynamak güzel. Oyunu alan bir çok pc kullanıcısı aldığı hafta oyunu iade etmiş.



Oyundaki hataları giderebilmek için sadece yamaları yapmak yeterli çözüm değil. Ekran kartınızın sürücülerini ve DirectX güncellememlerinide yapmanız gerekir.

Oyunun iki adet yaması mevcut öncelikle bu adrese giderek Need for Speed™ SHIFT PC Patch isimli ilk yamayı All Other Languages yazan linkten indirin. Yama yaklaşık 13mb'tır. İlk yamanın kurulumunu yaptıktan sonra ikinci yama olan Need for Speed SHIFT PC Game Expansion Pack and Patch 1.02 isimli yamayı yine All Other Languages yazan linke tıklayarak indirin. Bu yama 134mb civarıdır. Yamanın dosya boyutunun yüksek olmasının sebebi bazı otomobil modellerinin oyuna eklenmesidir. Ayrıca yamada oynanışta da bir çok hatalar düzeltilmiştir.

Yama işlemlerini tamamladıktan sonra, sırada ekran kartı sürücülerini tazelemek var. Sadece NFS: Shift değil bir çok oyunu hatasız ve temiz bir şekilde iyi performansla oynayabilmek için bu güncellemeleri mutlaka yapmamız gerekir. Ekran kartı güncellemeleri genellikler her ay yayınlanır. Her ay bazı düzeltmeler yapılır ve birçok oyunun performansında iyileştirmeler yapılır. Bu güncellemeleri yapmak ekran kartımızın performansına güç katar. 

İki adet GPU üreticisi mevcut bunlar isimlerini mutlaka daha önce duymuş olabileceğiniz Nvidia ya da Ati'dir. Ekran kartınızın üreticisi ve modelini bilmiyorsanız şu adresten  indirebileceğiniz Gpu-Z isimli programı çalıştırarak ekran kartınızın modelini ve üreticisini bulabilirsiniz.

Ekran kartınız;
doğru sürücüyü indirin. Sürücünün kurulumu yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmayı unutmayın.

Ekran kartı sürücülerimizide güncelledikten sonra son işlem olan DirectX güncellemesine geçebiliriz. DirectX; Microsoft'un oyun yapımı ve gelişiminde rahat,hızlı ve uyumlu bir şekilde hazırlayabilmesi için kullandığı bir yazılım. DirectX Windows otomatik güncelleme ile birlikte yüklenmediğinden kendimiz el ile güncellemek zorundayız.

DirectX'in web yükleyicisini buradan indirin ve çalıştırın. Kısa bir süre içerisinde sisteminizde eksik olan directx güncellemelerini saptayacak ve internetten indirerek sisteminize kuracaktır.

Bu son işlemide tamamladıktan sonra oyunumuza kaldığımız yerden daha hızlı ve daha performanslı bir şekilde devam edebiliriz. İyi eğlenceler.

1 yorum: